Suurim maakari kasvab Kaansoo külas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima maakarja pidaja Sirje Treumuth võttis vastu eliitklassi tõufarmi tunnistuse, mille andis üle maakarja kasvatajate seltsi tegevjuht Käde Kalamees.
Suurima maakarja pidaja Sirje Treumuth võttis vastu eliitklassi tõufarmi tunnistuse, mille andis üle maakarja kasvatajate seltsi tegevjuht Käde Kalamees. Foto: Urmas Luik

Kaansoo külas Metsapere farmis peab Sirje Treumuth 55 maatõugu lehma, see on riigis suurim maatõufarm, mille omanikku tunnustas maakarja kasvatajate selts oma aastakoosolekul.

Treumuthi jutu järgi hakkas ta maakarjaga tegelema omaaegses Pärivere sovhoosis ja jätkas Kaansoos majandist jäänud laudas. Tunnustatud tõufarme on 18, neist parimate hulka ehk eliitklassi kuuluvaid seitse, sealhulgas Metsapere farm.

Eesti maakarja kasvatajate seltsi tõuraamatupidaja ja tegevjuht Käde Kalamees rääkis, et tõufarmides oli keskmine aastatoodang lehma kohta 5073 kilo piima, milles oli 404 kilo rasva ja valku kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles