Räimehooaeg algas: Pärnu tippkokkade lihtsad räimetoidud, mida igaüks võiks koduski järele proovida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:SADAM JAPS,ESIMESI V
PRN01:SADAM JAPS,ESIMESI V Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kalurid on merest välja toonud esimesed räime- ehk Läänemere heeringa lastid ja värske kala on sadamates nõutud kaup.

Pärnu restoranide kokad mõtlesid Pärnu Postimehe palvel hooaja alguse puhul välja paar põnevat rooga, mida lehelugejailgi harjunud räimetoitude kõrval kodus proovida tasuks.

Tänavusel Pärnu restoranide nädalal oma toitudega loorbereid lõiganud Raimondi restorani peakokk Marko Lumera pakub lehelugejale välja räimeroa, milles kasutatakse kala ära peast sabaotsani.

"Inimesed raiskavad väga palju. Praegu on moes kõik ära kasutada, selmet midagi minema visata," iseloomustas Lumera oma räimeroa ideed.

Ehkki Raimondis Lumera teatel räimetoitu menüüst ei leia ja kliendid pole seda ka nõudnud, tasub seda toitu peakoka arvates Pärnu ühe tipprestorani toiduvalikuski katsetada.

Kalamajakas, mille peakokk Erik Tammeleht ja kokad Rait Parts ja Kätriin Tamm pakuvad lugejale praetud räimefileed karulauguse salatiga, on kevadisel räimel seevastu kõvasti lööki.

Partsi sõnade kohaselt võiksid Pärnu restoranid kevadhooajal, kui merest hakkab nii tinti ja räime tulema, mõlemat julgesti klientidele pakkuda, sest nõudlust värskest kalast tehtud toitude järele jagub.

Pärnu Postimehe palvel sündinud retsepti idee tekkis Kalamajaka kokkade tiimil hommikusel turulkäigul, kus silma jäi karulauk, mis on üks esimesi kevadisi aiasaadusi.

Nii Raimondi peakoka kui Kalamajaka kokatiimi road valmivad ettevalmistatud toiduainetest vaid 15–20 minutiga ja nendega peaks saama igaüks koduski vaevata hakkama.

Nautige räimehooaega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles