Pärnat ja Rist võitsid Poolas vibulaskmise Euroopa GP-etapil ajaloolise hõbeda

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat Poolas Legnicas Euroopa GP-eapil.
Reena Pärnat Poolas Legnicas Euroopa GP-eapil. Foto: Erakogu

Pärnakas Reena Pärnat ja mulk Martin Rist kaotasid Poolas Legnica südalinnas vibulaskmise Euroopa GP-etapi segavõistkondade finaalis 2:6 Itaaliale ja saavutasid teise koha.

Kunagi varem polnud Eesti vibulaskjad Euroopa GP-etapil kullaheitlusesse sekkunud. Koondise treener Raul Kivilo märkis, et ehkki meie segapaar täna kaotas, on hõbemedal suur õnnestumine.

Itaallased Lucilla Boari ja Emanuele Magrini võitsid ühtlasi kvalifikatsiooni. Eestlased alustasid duelle kolmanda asetusega.

Pärnati ja Risti kvalifikatsioonis lastud segavõistkondlik tulemus 1276 silma ületab eelmist Eesti rekordit kümne punktiga. Nad alustasid duelle veerandfinaalist ja alistasid kõigeprealt 6:2 Belgia võistkonna. Poolfinaalis võitsid nad sama tulemusega Slovakkia tiimi.

Eesti naiskond, kuhu peale Pärnati kuuluvad Laura Nurmsalu ja Maris Tetsmann, lõpetas võistluse neljanda kohaga. Eestlannad kaotasid poolfinaalis 2:6 Venemaale. Kolmanda koha matšis tunnistasid nad itaallannade 6:0 paremust. Kulla võitis Georgia.

Individuaallaskmisel langes Pärnat konkurentsist veerandfinaalis ja lõpetas võistluse 33 võistleja hulgas 6. kohaga. Pärnati ja venelanna Balzhin Dorzhieva veerandfinaal oli äärmiselt tasavägine: enne otsustavat seeriat oli seis 4:4. Dorzhieva võitis turniiril hõbeda.

Kvalifikatsiooni pärnakas võitis, püstitades 659 silmaga Baltimaade rekordi.

Euroopa karikasari on kaheetapiline, järgmine etapp toimub mais Rumeenias, kus Pärnat samuti võistleb. Hooaeg on sel aastal pikk: augustis tuleb universiaad ja maailmameistrivõistlused alles oktoobris.

Vibulaskmise individuaalsel väljalangemisvõistlustel võidab duelli sportlane, kes kogub esimesena kuus punkti. Lastakse kolme noole kaupa.

Võistkonnalaskmisel laseb iga sportlane seerias kaks noolt, võisteldakse viie punktini.

Seeriavõit annab sportlasele või tiimile kaks punkti, viigi korral saavad mõlemad rivaalid punkti.

Duellide paarid pannakse paika kvalifikatsiooni tulemuste põhjal. Kvalifikatsioonis lasevad vibusportlased 72 noolt. Täiskasvanute arvestuses sihivad vibulaskjad 70 meetri kauguselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles