Piret Lille: Saugalased ootavad vigade parandust

Piret Lille
, Tammiste küla elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Lille.
Piret Lille. Foto: PP

Eelmise aasta novembris Sauga vallas alanud volikogu ja külade saaga, kus suur hulk vallaelanikke soovis ühineda Pärnu linnaga, kuid kohalik võim seda algatust ei toetanud, päädis eelmisel nädalal. Volikogu ei algatanud piirimuudatuste tegemist, vaid lükkas konfliktse teema sügisesse järgmise volikogu koosseisu arutada.

Vastava otsuse vormistamise taga on õiguskantsleri ettekirjutus, mille järgi on Sauga vallavalitsuse ja volikogu tegevus, menetledes külaelanike esitatud avaldusi, vastuolus seaduste ja hea halduse põhimõtetega. Õiguskantsleri hinnangul oleks vallavalitsus pidanud Pärnu-suunalise ühinemise suhtes rahva arvamuse välja selgitama asustusüksuste gruppide kaupa enne Sauga, Are, Tori valla ja Sindi linna ühinemist 22. detsembril 2016, vastavad külade eelnõud arutusele võtma ja sellekohase otsuse vormistama kolme kuu jooksul.

Pärast külade eelnõude korduvat päevakorrast mahahääletamist ja õiguskantsleri ettekirjutust on Sauga volikogu enamus jõudnud lõpuks otsusele, et piirimuudatuste algatamise aeg on ümber ja kohustuslikuks ei saa enam pidada rahvaküsitluse korraldamistki, sest ühinemisleping on allkirjastatud ja valitsuses kinnitatud. Tuleb vaid nentida, et venitamistaktika on kenasti vilja kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles