Mati Kose foto pälvis maastikupiltide seas esimese koha

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Kose

Eesti parimate loodusfotode autorite seas pälvis auhinna Pärnumaa fotograaf Mati Kose, kes sai oma ülesvõttega “Äikesepilv Uudepanga lähistel” maastikupiltide kategoorias esikoha.

Saaremaal Uudepanga lähistel tehtud fotoga võitnud ornitoloog, looduskaitsja ja fotograaf Kose sõnutsi sündis idee Uudepanga lahte pildistada, kui ta puhkuseplaane tegi. “Ma mõtlesin, et pole ammu Saaremaal Harilaiul käinud. Kuivõrd Undva ja Harilaid on tuntud linnumekad, olin kimbatuses, kas kaasa võtta linnufotokomplekt ja -vaatlusvarustus või maastikufotokomplekt. Et Harilaiu tippu Kiipsaarde pääseb vaid jala, otsustasin seekord teele asuda drooniga ning maastikufotoks sobiva peegelkaamera ja optikaga,” meenutas Kose.

Pildistamise päeval startis Kose Kuressaarest juba varahommikul paar tundi enne koitu. “Kui vihmasagarate, päikse ja äikesepilve heitlus maastiku dramaatilise valgusega üle kallas, oli õige aeg droon õhku saata,” rääkis fotograaf ja lisas, et samal hommikul peegelkaameraga jäädvustatud maastikufoto kuulsast Kiipsaare majakast pälvis žürii tunnustuse mustvalgete piltide kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles