PromFestile tuleb enim Lõuna-Korea lauljaid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PromFesti kunstiline juht Erki Pehk kutsus tänavust ooperilavastust lavastama Anu Lambi.
PromFesti kunstiline juht Erki Pehk kutsus tänavust ooperilavastust lavastama Anu Lambi. Foto: Erakogu

Reedel algab Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival PromFest, mis toob lavale Giuseppe Verdi ooperi “Traviata” ja võidu laulma noored ooperilauljad kogu maailmast.

12. maini kestva festivali põhisündmused toimuvad Pärnus, ent ooperilavastuse esietendus antakse sel nädalal Tartus Vanemuises, misjärel sõidab kogu festivalimeeskond suvepealinna. “Traviata” lavastab ooperižanris debüteeriv Anu Lamp, kaaslavastaja ja koreograaf on Ingmar Jõela, kes on Lambi õpilane Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikoolis.

Kogu lavastuse prooviperioodi on trupp veetnud aga Kaunases, kuna festivali raames sündiv “Traviata” võetakse pärast Tartut ja Pärnut Kaunase riikliku muusikateatri repertuaari. Kandvates osades astuvad üles Klaudia Taevi nimelisel konkursil edukalt esinenud lauljad ja eelmise konkursi võitja, tenor Sunghyun Kim ehk Alex Kim Lõuna-Koreast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles