Loodusteaduste olümpiaad tõi koha Eesti võistkonnas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Tamm (punases).
Ilona Tamm (punases). Foto: ELO Facebook

Pärnu Koidula gümnaasiumi G1.a klassi õpilane Ilona Tamm saavutas üleriigilisel loodusteaduste olümpiaadil (ELO) üldarvestuses 14. koha ja arvati rahvusvahelise loodusteaduste olümpiaadi Eesti võistkonna kandidaadiks.

Olümpiaadil osales ka Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Jevgeni Lazarski, kes sai üldarvestuses 21. koha, aga arvati samuti rahvusvahelise olümpiaadi võistkonna kandidaadiks.

Aprilli lõpus toimus Tartu ülikooli Chemicumis loodusteaduste olümpiaadi lõppvoor, kuhu piirkonnavooru tulemuste põhjal oli kutsutud 58 õpilast, kes on sündinud aastal 2002 või hiljem. ELO-süsteemis lahendatakse piirkonnavoorus keemia, füüsika ja bioloogia lõimitud teooriaülesandeid ning lõppvoor pühendatakse praktiliste ülesannete lahendamisele. Seekord süvenesid 55 võistlejat neli tundi järjest kartuli saladustesse: nad mõõtsid ära kartuli tiheduse ja C-vitamiini sisalduse ja uurisid selle taime lehe valgust püüdvaid pigmente.

Arvestust peetakse teooria ja praktika kohta eraldi ja lõpuks koostatakse koondedetabel. Paremikust moodustub suve lõpul detsembris Hollandis toimuva rahvusvahelise loodusteaduste olümpiaadi "IJSO 2017" Eesti võistkond. Kuna IJSO-l on võistlejate vanus piiratud, kuulub kandaatide hulka 16 paremat vanusepiiri mahtuvat õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles