Pärnu naist süüdistatakse pea paarikümne vanainimese tüssamises

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei on varem ajakirjanduse ja sotsiaalmeedia kaudu sellise pildiga võimalike kelmuste ohvreid taga otsinud.
Politsei on varem ajakirjanduse ja sotsiaalmeedia kaudu sellise pildiga võimalike kelmuste ohvreid taga otsinud. Foto: Lääne prefektuur

Täna toimus Pärnu maakohtus eelistung 31aastase Egery üle, kelle tegude kohta on politsei ja prokuratuur avalikkuselt mitu korda abi palunud. Süüdistuse järgi võis väidetaval kelmil olla 17 ohvrit.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab naist vargustes, kelmustes ja võltsimises, millega ta teenis kõrges eas ohvrite arvelt tulu üle 11 000 euro. Süüdistuse järgi langes naise ohvriks 16 pensioniealist naist ja üks mees.

"Karistuse küsimisel võtan raskendava asjaoluna arvesse selle, et naine valis oma ohvriteks teadlikult kõrges eas inimesed ja esines nende usalduse võitmiseks näiteks sotsiaaltöötaja või panga esindajana," ütles ringkonnaprokurör Merry Tiitus.

Varem on Pärnu Postimees kirjutanud, et süüdistatav esines ravimimüüjana ja tungis nii kodudesse. "Kelm palub külastuse ajal tavaliselt vett või teed. Sel ajal, kui abivalmis ja heauskne ravimite ostja köögis toimetab, varastab naine raha ja lahkub kiirustades. Pangakaarte, mis talle on usaldatud, ta ei tagasta," hoiatas Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri möödunud aastal.

Kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid näitavad, et naine sai pettusega enda valdusesse üheksa pensioniealise proua pangakaardid nende paroolidega ja varastas seitsme eaka naise kodust sularaha.

Täpsemalt on Egeryle esitatud süüdistus viies eri paragrahvis. Need käsitlevad kelmust, teisele isikule varalise kahju tekitamist arvutiprogrammi või andmete ebaseadusliku kasutamise teel, süstemaatilist varguste toimepanemist, dokumendi võltsimist ja võltsitud dokumendi kasutamist. 

Varem on meedias kirjutatud, et süüdistatav töötas enne kuritegusid võrkturundusfirmades, ohvrite kontaktandmed võis ta omandada varasema ametikoha abil.

Enne vahistamist viibis naine Soomes, kus ta Euroopa vahistamiskäsu alusel kinni peeti.

Prokurör on teinud taotluse kohtuistungite jätkamiseks lühimenetluses, istung on plaanitud 26. juunile.

Süüdimõistmise korral saab nende tegude eest karistada kuni viieaastase vangistusega. 

2013. aastal karistas Pärnu maakohus Egeryt aastase vangistusega tingimisi kolmeaastase katseajaga. Siis laenas ta vanaproualt 3500 eurot, kuid maksis selle tagasi ise välja prinditud rahatähtedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles