Tikkudega mänginud lapsed tekitasid põlengu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tikud. Foto on illustreeriv.
Tikud. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Eile õhtupoolikul kustutasid päästjad Pärnus Tähe tänaval põlengu, mille olid tekitanud arvatavasti tikkudega mänginud lapsed.

Eile kell 16 teatati häirekeskusele tulekahjust Tähe tänava lõpus. Helistaja sõnutsi viibis ta ise eemal ja info pärines lastelt. Päästjad leidsid põlenguala ja kustutasid selle.

Esmastel andmetel sai tulekahju alguse laste mängust.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi sõnutsi peavad lapsevanemad olema hoolsad ja hoidma tikke lastele kättesaamatus kohas. Ta lisas, et tikkudega mängimine tundub põnev, kuid tuli võib kontrolli alt väljuda ja lastele endalegi viga teha.

"Kulutuli levib tuulise ilmaga väga kiiresti ja kogemusteta inimene ei saa selle kustutamisega omal jõul hakkama," kinnitas Kais.

Eile õhtupoolikul oli Pärnus kulupõleng kesklinnas Laial tänaval. Häirekeskusesse helistanu teatel põles pinnas Decora kaupluse taga. Kohapeal selgus päästjaile, et süttinud oli umbes viis ruutmeetrit kulu. Põleng sai ilmselt alguse järelevalveta lõkkest.

Kella 13.20 paiku teatati kulupõlengust Audru vallas Kabriste külas. Teataja jutu järgi oli lõkkest süttinud kulu. Päästjad kustutasid põlengu.

Kulupõletamine on keelatud kui ohtlik tegevus. Kulupõlengutes on hukkunud inimesi ja tules hävinud kodusid. Peale tule leviku metsa või hoonetele hukuvad madalas heinas elutsevad pisiloomad ja pesitsemist alustanud linnud.

14. aprillil algas päästeameti peadirektori käskkirja alusel tuleohtlik aeg kogu Eestis ja looduses tohib sel perioodil tuld teha ainult selleks ette nähtud kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles