Kalvi Kõva: Noored tuleb aidata tööelu reele

Kalvi Kõva
, Riigikogu SDE fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva.
Kalvi Kõva. Foto: PP

Küllap on enamikule meist sööbinud mällu mälestused esimesest palgatööst ja sellest, kui meeliülendav oli hoida käes päris oma raha ja kuidas maitses selle eest ostetud jäätis. Ilma tööta lapsepõlvesuvesid ei kujutanud 30–40 aastat tagasi ette. Kes rassis peedipõllul, kes pesi nõusid, kes aitas posti laiali vedada, kes korjas marju. Nagu tuhanded teised sain minagi oma esimese töökogemuse kõblast käes hoides.

Aga palju mehisem ja tulusam oli 14aastasena rohujahuveskis varahommikust hilisõhtuni tööd murda. Ja tööle ei mindud ainult palga pärast, see oli omamoodi auasi.

Põhiolemuselt ei ole lapsed-noored muutunud. Nutiajastulgi tahab valdav osa neist koolivaheaegadel taskuraha teenida, samuti ennast proovile panna, midagi oma käte ja peaga korda saata. Mingil ajal saadakse aru, et eurod ei tule seina seest. Ja kindlasti ei ole tänapäeva noortelegi võõras tunne, et oma teenitud rahal on teistsugune mekk. Arvestatav hulk neist on saanud täisikka jõudnuna väärt kogemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles