Juhtkiri: Oma raha krabiseb teisiti

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänavune töösuvi kujuneb noortele võrreldes varasematega võimalusterohkemaks. Aastaid on räägitud, et koolilaste töölerakendamine on keeruline mitmesuguste piirangute ja kooskõlastuste rohkuse tõttu. Juulist kaob osa piiranguid alaealise palkamisel. Peale selle saab ettevõtja lapsele palga maksmiseks küsida toetust.

Noored tunnevad huvi suvel töötamise vastu ja oma teenitud raha pole kaugeltki viimasel kohal. Õpilasmaleva töökohad on täitunud mõne tunniga ja tahtjaid oleks kindlasti rohkem, aga raskusi on olnud rakenduse leidmisega. Mitme piirangu kadumine annab lisavõimalusi noori rakendada.

Maksu- ja tolliameti andmetel töötas 2015. aastal kuus protsenti 12–14- ja vaid veerand 15–17aastastest. Seejuures oli 14–24aastaste töötuse määr mullu 13,1 protsenti. Võrreldes mitme Lõuna-Euroopa riigiga, kus noorte töötus on näiteks 25 protsenti, poleks Eestis justkui midagi hullu. Ometi on see kaks korda kõrgem meie üldise töötuse määrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles