Pärnu autoturg virgus talveunest

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo. Foto on illustreeriv.
Toyota logo. Foto on illustreeriv. Foto: AP / Scanpix.

Pärnus müüdi aprillis 167 uut autot: sõiduautosid läks kaubaks 141 ja tarbesõidukeid 26.

Aprillikuine uute autode müüginumber on viimase nelja aasta jürikuu suuruselt teine.

Automarkidest eelistasid ostjad Toyota mudelivalikut, mida läks kaubaks 21. Škoda mudeleid müüdi eelmisel kuul 19, Volkswageneid 16, Forde 13 Opeleid ja Renault’sid 11. Märtsis müüsid Pärnu autosalongid 142 uut autot. Mullu aprillis osteti Pärnu autoesindustest 149 uut sõiduriista.

Nelja kuuga on Pärnus müüdud 539 uut sõidukit, mida on 31 võrra rohkem kui aasta tagasi.

Kasutatud autode müügistatistika järgi, milles kajastuvad 11 ettevõtte andmed, läks eelmisel kuul kaubaks 88 sõiduautot ja kuus tarbesõidukit.

Märtsis müüsid autosalongid 103 kasutatud autot. Eelmise aasta aprillis leidis autosalongide kaudu omaniku 87 kasutatud sõiduriista.

Pärnu autosalongide müügistatistikat koguva Mariine Auto ASi müügijuhi Danel Karpenderi sõnade kohaselt algas kevadine automüügihooaeg juba märtsis, püsis elav terve aprilli ja sama tendets kestab. "Loodame, et uute autode muretsemise aeg jätkub. Eelmise aasta mais müüdi 170 uut  sõidukit," ütles ta.

Karpenderi hinnangul teevad autoostjad oma otsuseid praegu varasemast kindlamalt. "Kaalumist ja kahtlemist palju pole," märkis ta.

Autode mudelivalikust läheb praegu kaubaks eri sõidukeid. "Ostetakse nii väiksemaid ja odavamaid, samal ajal kallimaid ja suuremaid masinaidki. Kasvu on vedanud väikesed keskautod, pargi- ja kastiga maasturid ja suured veokid. Tõusnud on kaubikute müük," iseloomustas Karpender Pärnu uute autode turgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles