Video ja galerii: Merelkäimiseks ei sobi iga päästevest

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Navigatsioonihooaja alguse puhul tutvustasid Pärnu merepäästeametnikud kasutusel päästeveste ja selgitasid, millistel juhtudel sobib neist üks või teine selga tõmmata.

"Kasutatakse nii ohutus-, kork- kui paukveste," viipas vanempiirivalvur Ervin Hamburg Pärnu jahisadama kail neljale päästevestile mõni hetk enne, kui palus kolleeg Karmo Mägil need üll tõmmata ja vette hüpata, et näidata, kuidas ohutusvahendid toimivad.

"Ohutusvest on selline vest, mida kasutatakse siseveekogudel, kuid merel sellest ei piisa, sest ta ei toeta küllalt tugevalt kaela ja pika aja jooksul võib inimene hakata vajuma," selgitas Hamburg. Ta lisas, et kuigi igal aastal hoiatatakse merelolijaid selle eest, leidub endiselt neid, kes nõu kuulda ei võta, sest leiavad, et ohutusvest on ülejäänud vestidest mugavam. "Arvatakse, et minuga õnnetust ei juhtu, niikaua kuni juhtub," lausus Hamburg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles