Ideekonkurss ootab nutikate kooliõpilaste ideid

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NutiLabor

NutiLabor kutsub kõiki IT-huvilisi kooliõpilasi 4.-8. klassidest võtma osa hackathoni “Nutikad ideed Eesti koolile! EV100” ideekonkursist.

Konkursi eesmärgiks on Eesti noorte üld- ja digipädevuste arendamine ning  IT-teadlikkuse tõstmine. Ideekonkurss suunab õpilasi märkama koolis ette tulevaid probleeme ja õppimisega seotud väljakutseid ning leidma neile nutikaid tehnoloogia või tarkvaraga seotud lahendusi, mida Eestile sünnipäevaks kinkida.

Osalema on oodatud kuni neljaliikmelised võistkonnad, kelle esitatud ideede hulgast valitakse välja 20 kõige paremat. Parimate ideede autorid saavad võimaluse osa võtta kahepäevasest hackathoni laagrist Võrumaal Rõuge põhikoolis 8.-9. juunil 2017. Laagris toimuvate põnevate töötubade jooksul annavad kogenud juhendajad ning mentorid laagrilistele hulgaliselt uusi teadmisi ja praktilisi oskuseid, et oma ideid edasi arendada ning esitleda. Kõige nutikamate ideede ning lahenduste autoreid ootavad ka auhinnad.

“Hackathon annab 4.-8. klasside õpilastele läbi mängulise tegevuse võimaluse mõelda viisidele, kuidas ise oma koolielu paremaks muuta. Sellele vanuserühmale ei korraldata tihti hackathoni taolisi sündmusi, kuigi ka nendel noortel on palju asjalikke ideid. Hackatonil saavad osalejad vajalikke teadmisi ja uusi oskusi, et neid ideid ellu viia,” ütles Vaata Maailma SA juhataja Kristi Kivilo.

“Usun, et hackatonil hoogu saanud ideedest kasvavad välja head lahendused Eesti koolile,” lisas sündmuse projektijuht ja Rõuge kooli robootikaõpetaja Triinu Grossman, kes ootab kõiki noori rõõmuga Rõugesse, mis on tuntud innovaatiliste ideede poolest.

Ideid saab konkursile esitada 22. maini 2017 selleks ettenähtud vormil ning finalistid kuulutatakse välja 24. mail 2017 NutiLabori veebilehel.

Hackathoni korraldavad MTÜ Nutivõlur ja NutiLabor/Vaata Maailma SA ning toetavad Microsoft Eesti, Telia, Swedbank, SEB ja MTÜ Robootika.

Rohkem infot ja registreerimine NutiLabori veebilehel www.nutilabor.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles