Sajandi tantsupeo repertuaar jõuab rahva ette

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Järgmisel laupäeval, 13. mail avalikustatakse ja kantakse Pärnu kontserdimajas ette tuleva aasta vabaõhulavastuse “Saja-aastane öö” tarvis avaliku konkursiga Pärnumaa pärimusele loodud muusikapalad ja tantsud, mida sügisest asuvad õppima siinsed rahvatantsijad.

Kui konkursile muusikat kirjutasid enamjaolt heliloojad-muusikud mujalt Eestist, on rahvatantsude autorid valdavalt Pärnumaa tantsujuhid-koreograafid. Vabaõhulavastus kantakse ette 2018. aasta suvel 18. augusti hilisõhtul Vallikääru aasal ja sellest kujuneb vaatemängulisim maakondlik kingitus 100aastaseks saavale Eesti Vabariigile.

“Me ei adu veel, kui suurt asja me tegelikult ajame, aga küll see meile ükskord kohale jõuab. Loodame, et seda lavastust tuleb vaatama publik kogu Eestist,” avaldas vabaõhulavastuse korraldusjuht ja Pärnumaa rahvakultuuri keskseltsi esimees Kati Põldots. Sellesugust algatust tema teada muudes maakondades ei tehta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles