Vägivalda tundnud naine aasta emaks

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haini Iloneni ütluse kohaselt peab üksikema olema palju tugevam kui naine, kellel toetav mees kõrval.
Haini Iloneni ütluse kohaselt peab üksikema olema palju tugevam kui naine, kellel toetav mees kõrval. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu naiste tugikeskus esitas üleriigilise aasta ema tiitli kandjaks viie lapse ema Haini Iloneni, kes aastaid kannatas perevägivalla all, kuid nüüdseks on lahutatud ja aitab samasugusesse olukorda sattunud sookaaslasi.

Pärnu naiste tugikeskuse juhataja Margo Orupõld selgitas, et ta ei esitanud kahe tütre ja kolme poja ema Hainit aasta emaks protestivaimus. Naisliidu juhi Siiri Oviiri väljaütlemine, et aasta ema tiitlit vääriv naine peab olema abielus, tõstis konkursi varasemast enam esile, muidu poleks Orupõld kandidaadi esitamise tärminit teadnud. “Kuna teema päevakorda tõusis, märkasin, et tähtaeg kukub. Kuna meil on inimene, kes tõesti seda tiitlit väärib, tuli ta esitada,” sõnas Orupõld.

Kandidaati toetab hulk eraisikuid ja kaheksa MTÜd, mille hulgas MTÜ Kodanikujulgus ja Eesti Punase Risti Pärnumaa selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles