Õpilasvõistkonnad nuputasid Pärnus

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaviktoriini Nuputa logo.
Matemaatikaviktoriini Nuputa logo. Foto: Erakogu

Pärnu Mai koolis toimunud matemaatikaviktoriini Nuputa lõppvoorus, milles osales piirkonnavoorude tulemuste põhjal 34 7. klassi kolmeliikmelist võistkonda ning sama palju neljaliikmelisi 5.-6. klassi tiime, pälvis nooremas vanuseastmes esikoha Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond.

5.-6. klassi võistkondade arvestuses esikohale tulnud Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkonnas võistlesidEmma Liisa Lõhmus, Kaisa Talts, Mia-Mai Kalda ja Ruben Harald Vallan. Õpilaste juhendajad on Margit Roomet, Piret Rõigas, Kaja Orav.

Teise koha saavutas Tallinna reaalkooli ja kolmanda koha Tartu Gustav Adolfi gümnaasiumi võistkond.

7. klasside arvestuses jõudsid esikolmikusse Tartu Mart Reiniku kool,  Miina Härma gümnaasium ja Saue gümnaasium.

Võistluse käigus tuli õpilastel lahendada loovus-, nuputamis- ning jah-ei vastusega ülesandeid. 5.-6. klassi õpilased näitasid veel oma matemaatikamõistete tundmist ristsõna lahendamisega.

Nuputa võistlust korraldasid TÜ teaduskool ja Eesti matemaatika seltsi koolimatemaatika ühendus. Lõppvõistluse organiseeris tänavu Pärnu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles