Galerii ja droonivideo: Sauga jõe ääres toimus ulatuslik maalihe (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul toimus Sauga vallas Nurme silla juures ulatuslik maalihe ja jõkke vajus suur tükk maapinda.

„Nurme silla juures langes kallas jõkke, jõgi on blokeeritud ja maalihe ulatub jõe vastaskaldani,” teatas toimetusele lehelugeja.

Jõgi on endale uuristanud siiski tee läbi mullapallide ja puurisu ning vesi voolab. Suur maalahmakas on nihkunud mitukümmend meetrit jõe poole. Näha on, et mõni jõekaldal kasvanud puu on lihkega koos liikunud vastaskaldale.

Maapind lihkus silla kõrval parklas, kus ladustati tee-ehitusmaterjale. "Ilmselt ei pidanud maapind survele vastu," arvas maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juht Margus Eisenschmidt.

Pärastlõunal tulid lihet uurima maanteeameti vestides mehed, kes kommentaare jagada ei soovinud ja ütlesid, et peavad alles olukorraga tutvuma.

Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Nurme ja Sauga vahelisel ligemale kolme kilomeetri pikkusel lõigul on käimas teeremont.

Masinad ega inimesed maalihkes kannatada saanud.

Eisenschmidti jutu kohaselt on lihkest teavitatud spetsialiste, kes vaatavad järgmise nädala alguses lihkekoha üle. „Siis selgub, kuidas edasi toimetada,” teatas ta.

2005. aastal toimus Sauga jõe ääres 125meetrine maalihe, mis hävitas kohaliku pere aastatega rajatud parkmetsa ja jättis nad ilma saunarõõmudest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles