Paikusel võisteldi võõrkeelsete lugude jutustamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Mai Kooli õpilane Tanel Meos saavutas võõrkeelsete lugude jutustamise võistlusel 2. koha
Pärnu Mai Kooli õpilane Tanel Meos saavutas võõrkeelsete lugude jutustamise võistlusel 2. koha Foto: Erakogu

Eile, 4. mail kogunesid Paikuse vallamajja Pärnu Mai kooli, Sindi gümnaasiumi, Tõstamaa keskkooli, Surju põhikooli, Tammsaare kooli ja Paikuse põhikooli õpilased, et pajatada kooliteemalisi võõrkeelseid jutte. Lood kõlasid inglise, eesti ja vene keeles.

Meeleolu aitas luua Paikuse laulutüdruk Wanda-Helene Ollep, kelle esituses kõlasid ingliskeelsed laulud: nii said jutuvestjad veel hingetõmbeaega ja võimaluse pingest vabaneda.

Õpilaste esinemist hindas kolmeliikmeline žürii: Sindi gümnaasiumi kogenud draamaõpetaja Eneli Arusaar, eesti ja saksa keele õpetaja Ivo Mikson ning Paikuse raamatukogu direktor Gerli Lehemets. Žüriil kulus omajagu aega, et kolm paremat jutuvestjat välja selgitada, ooteaja täitis Tammsaare kooli keelekümblusklassi õpilaste näidend Cipollino seiklustest.

Paremad võõrkeeles vestjad:

1. Kevin Päästel, Tõstamaa keskkooli 6. klass, õpetaja Jaanika Soosaar;

2. Tanel Meos, Pärnu Mai kooli 5. klass, õpetaja Jana Trink;

3. Sigrid Riik, Sindi gümnaasiumi 7. klass, õpetaja Silva Sikk.

Kõik auhinnasaajad jutustasid inglise keeles.

Žürii liige Eneli Arusaar andis õpilastele tagasisidet nende esinemise kohta ja jagas näpunäiteid, kuidas end kuulama panna.

Võõrkeelsete lugude vestmise konkursi korraldajad Paikuse kooli vene keele õpetaja Eve Tannebaum ja Tammsaare kooli eesti keele õpetaja Luule Kustassoo loodavad, et suudavad jutustamisvõistlust elus hoida. Järgmise aasta mais korraldab konkursi Tammsaare kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles