Balletile pühendunud piigad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kunstide Maja. 13APR17 Kersti Adamson , ballettistuudio , ballettitrenn , ballett, tants, tüdrukud. Foto Urmas Luik / Pärnu Postimees.
Pärnu Kunstide Maja. 13APR17 Kersti Adamson , ballettistuudio , ballettitrenn , ballett, tants, tüdrukud. Foto Urmas Luik / Pärnu Postimees. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Laura Kiviselg, Loreta Janson ja Merily Lüll on Kersti Adamsoni balletistuudios tantsinud vastavalt 11, 12 ja 9 aastat. Stuudio põhitruppi kuuluvad tüdrukud treenivad viis päeva nädalas ja kaks tundi korraga.

“Mõnikord tekib küll tunne, et ei jõua tundi tulla, aga siis võtan end kokku ja tulen ikka,” rääkis Laura. “Treening toob kaasa mõnusa pingelanguse, tantsu kaudu saan arendada improviseerimis- ja väljendusoskust.”

Merily arvates aitab ballett kooliski selja sirge hoida ja õpetab kohusetunnet: kui oled lubanud, tuleb kindlasti kohal olla. Loreta sõnutsi tasub pingutada ka konkursside ja festivalide pärast, mis huvitavaid kogemusi pakuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles