Filmitegijad põrutasid Tõstamaa vana vallamaja vastu taevast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermistu karjamõisa peahoone, hilisem Tõstamaa vallamaja ja külanõukogu on varemeis pärast 1974. aastal mängufilmi “Ohtlikud mängud” võtteid.
Ermistu karjamõisa peahoone, hilisem Tõstamaa vallamaja ja külanõukogu on varemeis pärast 1974. aastal mängufilmi “Ohtlikud mängud” võtteid. Foto: Urmas Luik

Mälestussambana kõrguvad tee ääres Tõstamaa vallamaja varemed ja neid pauke, millega kolmekorruseline esinduslik hoone õhku lasti, mäletab Aima Nurm siiani. Tema oli üks kohalikke, kes 1974. aastal valminud Veljo Käsperi mängufilmi “Ohtlikud mängud” võtetel osales ja kelle peanupp Saksa okupatsiooni aegse peo stseenis ekraanil vilksatab.

“Ilus hoone oli, alevipoolses otsas asus saal ja seal ees lett, mille taga istus omal ajal ilmselt vallasekretär, kes inimesi juhatas ja nendega rääkis. Käisime seal saalis esinemas, meil oli viis–kuus rahvatantsupaari. Sovhoosiajal olid üleval korterid: laudanaised ja autojuhid elasid seal, suured trepid läksid keskelt üles,” meenutab Aima noorusaega.

“Ilus hoone oli, terve ja puha, ja siis lasksid filmimehed selle õhku,” nendib Aima Nurm.
“Ilus hoone oli, terve ja puha, ja siis lasksid filmimehed selle õhku,” nendib Aima Nurm. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles