Aidake leida tuleohtliku korstna omanik (1)

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet palub abi tuleohtliku korstna omaniku leidmisel.
Päästeamet palub abi tuleohtliku korstna omaniku leidmisel. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Täna saatis murelik pärnumaalane sotsiaalmeedias leviva pildi Lääne päästekeskusele, millel kujutatud valesti ehitatud korsten võib osutuda tuleohtlikuks.

On teada, et korsten asub Pärnumaal, kuid kuna foto on praeguseks sotsiaalmeediast eemaldatud, ei õnnestu päästekeskusel tuvastada, kus kõnealuse korstnaga elamu paikneb. Seega loodab päästeamet inimeste abile. 

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõunik Alari Tõnissoo selgitab, et tüüblitega vahtpolüstüreenplaate korstna külge kinnitades on eksitud mitme olulise tingimuse vastu. "Korstna pinnale on vahetult paigaldatud kergesti süttiv materjal, tegelikult peab korstnapinna ja põlevmaterjali vaheline kaugus olema minimaalselt 20 millimeetrit," rääkis Tõnissoo, selgitades, et pildil oleva korstnaga võib tekkida olukord, kus tahmapõlengu korral liigub kuumus läbi tüüblite põlevmaterjalini.

"Teiseks lõhuvad ilmastikutingimused – soe, külm, niiskus – korstnakonstruktsiooni ja tüübliaugud võivad seetõttu hakata mõranema, mis tähendab, et korsten laguneb kiiresti," juhtis Tõnissoo tähelepanu sellele, et võimaliku tahma- või pigipõlengu korral korstnas on põlemistemperatuur umbes 1200 kraadi ja selline kuumus on võimeline korstna ümber oleva mis tahes põlevmaterjali süütama. "Selle korstna ehitaja või omanik on toonud ohutuse ilumeelele ohvriks."

Päästeamet soovib leida korstna omaniku, et anda talle head nõu tuleõnnetuse ennetamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles