Iluvärava löönud Vaprus tunnistas Levadia nappi paremust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas kaotas Pärnu Vaprus täna Rannastaadionil tasavägises mängus liiga liidrile Tallinna Levadiale 1:2.

Rannastaadionile kogunenud ligikaudu 270pealine publik nägi täna autsaideri ja favoriidi vahel kompromissitut võitlust ja üsna võimalustevaest mängu.

21. minutil ei suutnud Vapruse mängijad nurgalöögijärgses olukorras palli oma karistusalast välja toimetada. Pall jõudis Levadia mängija Svjatoslav Jakovlevini, kes virutas karistusala joonelt palli pärnakate värava paremasse ristnurka seisuks 0:1.

16 minutit hiljem duubeldas seisu Rimo Hunt.

Pärnakad ei murdunud nagu nädala eest Tallinnas sama vastasega mängides, siis lõppes kohtumine 0:8 ja tulid teisele poolajale suure tahtmisega.

88. minutil sai keskväljal palli Kristen Saarts, kes keeras end esmalt mööda ühest Levadia kaitsjast, spurtis ja virutas siis kauni pommlöögi paarikümnelt meetrilt Levadia värava paremasse ristnurka.

Vapruse peatreener Marko Lelov lausus pärast kohtumist, et tal on hea meel meeskonna üle, kes suutis end pärast eelmise nädala 0:8 kaotust kokku võtta.

„Hakkasime kõvasti vastu, aga kurb, et kaotasime,“ ütles Lelov. „Mängu saatuse otsustas tegelikult Levadia teine värav. Nad alustasid super väravaga: selliseid palju ei lööda ja Jakovlevil tuli löök välja. Ise vastasime ka iluväravaga ja oleks 0:1 olnud, oleks viik olnud, aga need on oleksid.“

Peatreener lisas, et meeskond läks teisele poolajale väravat noolima.   

„Täna 0:2 peal oli küll korraks tunne, et kui tuleb kolmas, võib asi jälle laguneda,“ arutles Lelov. „Aga õnneks saime kiiresti distsipliini tagasi ja saime tulla teisele poolajale uue hingamisega. Põhisõnum mängijatele oligi, et meil on vaja kuskilt värav saada, et Levadia surve alla panna. Saime värava ja Levadial ei olnud lõpp kerge.“

Kümne vooru järel troonivad turniiritabeli tipus Tallinna meeskonnad Levadia ja Flora, kel koos 26 punkti. Vaprus jätkab kümne tiimi seas ühe punktiga viimasel kohal.

Järgmisel laupäeval võõrustavad pärnakad Rannastaadionil Viljandi Tulevikku.

„Esmatähtis on mõelda, mida me täna tegime. Peame minema seda mängu mängima samasuguse emotsiooni ja tundega,“ ütles Lelov. „Me ei saa minna mängule mõttega, et see tuleb niikuinii. Viljandis me kaotasimegi neile, sest ei olnud oma otsustes nii kindlad, kui pidanuks. Kahtlemata saime täna jõudu, energiat ja distsipliini juurde ja nüüd on vaja see tahe Viljandi mängu kaasa võtta.“  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles