Mootorratturid avavad Pärnus hooaja

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnusse on täna kogunenud tuhandeid mootorrattureid, et kell 16.30 algava paraadiga Eesti motohooaeg avada.

“Sõltub ilmast,” ei osanud üritust korraldava Wildcards MC liige Ranto Lupp suvepealinna kogunevate mootorratturite arvu selle nädala alguses veel öelda. “Varem on neid olnud 2000 ja 3000 vahel. Eelmisel aastal oli üritusel 7200 külastajat, kuid paduvihmas paraadist võttis osa 1890 mootorratturit. 2015. aastal oli neid aga 2920.”

Kümnendiku Pärnu sõitvatest mootorratturitest moodustavad välismaalased. “Valgevenest, Lätist, Soomest, Venemaalt, eelmisel aastal oli üks isegi Austriast,” ütles Lupp.

Tänane päev sai alguse kell 10 kogunemisega Supeluse tänaval ja Hedoni spaahotelli ees. Ettevõtted näitavad uusimaid mootorrattaid ja sõiduvarustust, 12–16 kestab meelelahutusprogramm. Seejärel avatakse pidulikult hooaeg ja tehakse üheskoos 32 kilomeetri pikkune ring piki Tammsaare puiesteed, Mai ja Merimetsa tänavat, Riia maanteed, Ehitajate teed ja Haapsalu maanteed tagasi Supeluse tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles