Lasteaedades algab rahuloluküsitlus

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna algab kõiki Eesti lasteaedu hõlmav rahuloluküsitlus, millega kogutakse tagasisidet lasteaia töö- ja õpikeskkonna kvaliteedi ja lastevanemate lasteaiaga rahulolu kohta. 

Küsitlus kestab 28. maini ja tulemuste raportid valmivad oktoobri lõpuks.

SA Innove uuringute ja arenduskeskuse juhataja Aimi Püüa selgituse järgi kasutatakse küsimustikega kogutud andmeid lasteaedadele tagasiside andmiseks nende töö- ja õpikeskkonna kvaliteedi ja lastevanemate lasteaiaga rahulolu kohta. 

„Küsitluse eesmärk on mitmekesistada alushariduse õppe kvaliteedi kohta saadavat tagasisidet ja luua võimalused heaolu ja toimetuleku jälgimiseks ja arendamiseks lasteaedades,“ ütles Püüa.

Oktoobri lõpus saavad kõik lasteaiad tulemusi kajastavad raporti. Tagasisides kõrvutatakse eri poolte hinnanguid ja konkreetse lasteaia tulemusi kõigi lasteaedade omadega. Tagasiside on mõeldud nii lasteaedade juhtkonnale, õpetajatele kui vanematele. Samuti saavad uuringu raporti kõik omavalitsused oma piirkonna lasteaedade heaolu teadvustamiseks.

Lasteaedade rahuloluküsitlus on osa kogu haridussüsteemi rahuloluküsitlustest. Märtsis toimusid need üldhariduskoolide õpilastele, lapsevanematele ja õpetajatele, sügisel küsitletakse kutsekoolide õppureid ja pedagooge.

Rahuloluküsitlused jätkuvad järgmistel aastatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles