Naine põgenes põlevast korterist aknast alla hüpates

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Täna kell 2.19 sai häirekeskus teate tulekahjust Surju keskuses kortermajas, kus põlema süttinud teise korruse korteris olnud naisel tuli enda päästmiseks aknast alla hüpata.

Põlengust häirekeskust teavitanud inimese sõnade kohaselt ärkas ta suitsuanduri signaali peale ja avastas, et kahekorruselise korterelamu koridor on täitunud suitsuga, mis levib tema korterisse.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi teatel selgus siis, kui päästjad saabusid, et ühest maja teise korruse korterist tuli suitsu ja toas võis olla inimene. Päästjad sisenesid korterisse suitsusukeldusvarustusega, et leida võimalik kannatanu. Täisleekides oli kaks tuba, inimest aga ei leitud.

Otsitav leiti samal ajal teiselt poolt maja. Ta oli enda sõnutsi aknast alla hüpanud. Kannatanu viidi kiirabiga haiglasse.

Tulekahju kustutati kell 4.08. Korter hävis tules, alumise korruse korter sai veekahjustusi. Põlengu tekkepõhjuse selgitab menetlus.

"Tegemist oli väga õnneliku õnnetusega," täpsustas Kais. "Tavapäraselt lõppevad niisuguse stsenaariumiga juhtumid väga kurvalt."

"Õnn on see, et kõrvalkorteris oli suitsuandur, mis naabreid ohust teavitas ja nad said kiiresti abi kutsuda," märkis Kais.

Päästeamet soovitab suitsuandurit kontrollida vähemalt kord kuus. Ideaalne oleks seda teha igal nädalal, ainult nii saate kindlad olla, et suitsuandur hoiatab teid ohu korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles