Pärnumaa noortekeskused said üle 15 000 euro projektiraha

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme vabaajakeskus.
Kilingi-Nõmme vabaajakeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa noored saavad sel aastal osaleda mitmes huviringis ja sündmustel, mis saavad teoks tänu Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursile. Ühtekokku eraldati riigi toetus üheksale projektile kogusummas 15 371 eurot.

Eesti noorsootöö keskuse teatel tuleb rahastuse abiga tänavu Pärnumaal palju põnevaid noortele mõeldud sündmusi ja ettevõtmisi, samuti soetatakse uusi vahendeid, muusikainstrumente ja -seadmeid.

Projektide hindamiskomisjonis osalenud Anu Reinsalu sõnade kohaselt oli Pärnumaal taotluste põhirõhk muusikainstrumentide soetamisel. Maakonnast laekunud 13 projektist sai toetuse üheksa, neist kuus küsitud mahus.

"Pärnumaa noortekeskused lähtuvad enamasti pikast perspektiivist ja kaasavad mõtete elluviimisse aktiivselt noori, see annab ettevõtmistele erilise energia," lausus Reinsalu.

Tänu projektile varustatakse Pärnu noorte vabaajakeskus taas muusikariistade ja -vahenditega, et senisest veel rohkem noori saaks olenemata oma majanduslikust ja sotsiaalsest taustast heades tingimustes muusikaga tegelda. Kilingi-Nõmme vabaajakeskuses lahendatakse ja ennetatakse koolikiusamist, võimaldades noortel end muusikaliselt välja elada.

Are valla avatud noortekeskuses jätkatakse bändiruumi sisustamist ja hangitakse elektri- ja basskitarr.

Maakonnale eraldatava toetussumma suurus sõltub seal elavate noorte arvust. Nii käis mõnes maakonnas, kus oli palju taotlejaid, iga euro nimel tihe rebimine. Mõnes aga sai kõiki projekte toetada täies mahus.

Ühtekokku esitati avatud noortekeskuste projektikonkursile 222 projekti ehk 15 võrra enam kui eelmisel aastal. Maakondlike hindamiskomisjonide ettepanekute alusel eraldatakse selle aasta konkursi raames toetust 178 projektile kõikjal Eestis kogumahus 236 197 eurot.

Pärnumaal avatud noortekeskuste konkursist raha saanud projektid:

  • Are valla avatud noortekeskus, "Loovmuusika pillituba vol. 2", 1287 eurot
  • Kilingi-Nõmme vabaajakeskus, "Terves kehas, terve vaim", 1484 eurot
  • Kilingi-Nõmme vabaajakeskus, "Iga noor on oluline", 280 eurot
  • MTÜ Lõpe Noored, "Tehnika soetamine noorte enesearengu võimaluste parandamiseks", 1910 eurot
  • Paikuse ANK Panoke MTÜ, "Lõbusalt nutikaks!", 2160 eurot
  • Pärnu noorte vabaajakeskus; "Bändiruumide nüüdisajastamine", 3550 eurot
  • Raeküla Vanakooli keskuse avatud noortekeskus, "Uuenduskuur Vanakooli noortekas", 1154,50 eurot
  • Tahkuranna avatud noortekeskus, "Tahkuranna valla laste suvekool Kihnus", 1493 eurot
  • Tõstamaa avatud noortekeskus, "Tõstamaa avatud noortekeskus ja seal toimuv tegevus ja vahendid atraktiivsemaks ja mitmekesisemaks ning tunnustame neidki noori, keda tunnustatakse vähe või ei tunnustagi", 2052 eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles