Piltuudis: kummaline põleng hoidis päästjaid rakkes pea tunni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee tänava kortermaja ümber seisid pääste- ja kiirabiautod ligi tunni.
Vee tänava kortermaja ümber seisid pääste- ja kiirabiautod ligi tunni. Foto: Ardi Truija

Päästjatel kulus peaaegu tund, saamaks aru, et Pärnu kesklinnas Vee tänaval kortermajja tunginud suits pärineb hoone kõrval asuvast vanast kanalisatsioonikaevust, kus oli süttinud sinna visatud prügi.

Häirekeskus sai teate suitsuga täitunud Vee tänava kortermaja keldrist kell 10.27. Kohale sõitnud päästjad kontrollisid üle keldri, käisid läbi maja korterid ja ettevõtted, kuid põlengut ei avastanud.

Lõpuks märgati, et suits tungib majja hoone kõrval paiknevast vanast kanalisatsioonikaevust, kus oli süttinud sinna visatud prügi. Kunagine kanalisatsioonisüsteem on keldriga ühendatud. Päästjad kustutasid põlengu kell 11.22.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi sõnutsi sai põleng tõenäoliselt alguse minema visatud põlevast suitsukonist, mis süütas prügi.

"Suitsumehed peaksid olema hoolikad ja koni ära visates veenduma, et see oleks kustunud. Põlev suitsukoni võib põhjustada suure põlengu ja seada inimesed ohtu. Eilegi läks Hospidali tänaval arvatavasti suitsukonist põlema prügikast, mis süütas maja seina. Põlevast suitsuotsast on ilmselt tekkinud mitu kulupõlengut," manitses Kais.

Vee tänava kortermaja ümber seisid pääste- ja kiirabiautod ligi tunni.
Vee tänava kortermaja ümber seisid pääste- ja kiirabiautod ligi tunni. Foto: Ardi Truija
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles