Otepää ettevõte tahab taastada Sindi vana maja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sintlase Küllike Kulla sõnutsi on väga raske lahkuda majast, kus pea kogu elu elatud. “Meil on siin lahedalt ruumi ja oma aed, kus istuda ja kohvitada,” lausus Kuld. “Vend käis mul ühikat vaatamas, see on ju nii väike: elad nelja seina vahel nagu vangimajas! Kasuema, kes mul siin üle hoovi elab, ütles, et tal on nüüd eluisu otsas, pere viiakse minema.”

Kulla rõõmsameelne vend Kalmer võtab kolimist kergelt. “Linnavõimu vastu ju ei saa. Võtku see barakk ja tehku, mis tahavad!” sõnas mees. “Minu teada on linn selle maja eest juba kolm korda trahvi saanud. Mis ma ikka jonnin. Käisin juba uut pinda vaatamas, mulle täitsa sobib.”

Nõudmise inimesed sellest Kooli tänava majast välja kolida esitasid hoone omanikule Sindi linnale päästeamet ja muinsuskaitse. Selle taga pole teps ametnike kius. Vana maja on elamiskõlbmatu ja kujutab seal elavatele inimestele reaalset ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles