Avatud talude päevale registreerus 36 Pärnumaa ettevõtet

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli lõpul kolmandat korda toimuval avatud talude päeval saab Pärnumala taas sammud seada ka Tori vallas asuvasse Panga talusse.
Juuli lõpul kolmandat korda toimuval avatud talude päeval saab Pärnumala taas sammud seada ka Tori vallas asuvasse Panga talusse. Foto: Gertrud Alatare/

Tänavu kolmandat korda korraldatavale üle-eestilisele avatud talude päevale pani end kirja 269 talu ja põllumajandustootjat, nende seas 36 osalejat Pärnumaalt.

"Hea meel on näha, et avatud talude päeva suhtes nii palju huvi on üles näidatud ja rekordarv talusid ennast kirja pannud," ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe maaeluministeeriumist.

"Varem osalenud ettevõtjad on avatud talude päeva iseloomustanud kui üht parematest riigi algatustest Eesti maaelu ja väiketootja heaks maapiirkonnas. Neil, kelle juurest saab midagi kaasa osta, tuleb kindlasti aasta parim müügipäev. Otse tootjalt ostes on hind tarbijale soodsam," ütles Lillemäe.

Kõige rohkem registreerunuid oli Harju-, Pärnu- ja Tartumaalt ning Ida-Viru-, Valga- ja Viljandimaalt. Tegevusalade järgi on enim kirja pandud talusid, kus saab näha loomi või linde. Nimekirjas leidub palju iluaianduse, käsitöö ja piimatootmisega tegelejaidki.

Avatud talude päev toimub 23. juulil.

Pärnumaalt avatud talude päeval osalevate ettevõtete nimekirjaleiab SIIT.

Esimene avatud talude päev korraldati 2015. aastal, kui külastajatele avas oma uksed 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles