Õpirändurid tunnevad end Pärnus koduselt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Berneis (vasakul) ja Nora Wenig ei kahetse, et valisid Eesti, ja jäävad siin veedetud kümmet kuud helgelt mäletama.
Anna Berneis (vasakul) ja Nora Wenig ei kahetse, et valisid Eesti, ja jäävad siin veedetud kümmet kuud helgelt mäletama. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus said kokku kaks eri taustaga vahetusõpilast: üks 170 000 elanikuga suurlinnast, teine paarisaja asukaga külast.

18aastane Anna Berneis tuleb Šveitsi linnast Baselist ja 17aastane Nora Wenig Saksamaalt Fischbachi külast. Neiud jõudsid Eestisse augustis ja on siin juunini, et õppida eesti keelt.

Eesti kasuks otsustasid neiud tänu siinsele teatriprogrammile, millest mõlemad osa võtavad. “Tahtsin valida sihtkoha, millest ma ei tea midagi,” põhjendas Anna, kellele andis mõtte sõber, kes käis õpirändurina Inglismaal ja kiitis oma kogemust. Noral soovitas Eestisse tulla isa, kes on suur Põhjamaade fänn. “Eesti pole just tavapärane vahetusõpilaste sihtkoht,” avaldas Nora, kellele idee õpiränduriks hakata pakkusid välja sõbrad-sugulased. “Mina sain tõuke õelt, kes käis vahetusõpilasena Kolumbias. Tahtsin kogeda, mis tunne on välismaal õppida,” täpsustas Nora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles