Pärnus võistlevad noored sõiduautotehnikud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduautotehnika võistlus. Pilt on illustratiivne.
Sõiduautotehnika võistlus. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Täna ja homme peetakse Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) noorte sõiduautotehnikute kutsemeistrivõistlusi, kus autotehnika eriala teise ja kolmanda kursuse kutseõppurid kõikjalt Eestist võtavad mõõtu paarisvõistlusel.

Parima sõiduautotehniku tiitlit püüdvad võistkonnad peavad sooritama viis ülesannet. Teoreetilistes ülesannetes hinnatakse võistlejate loogilist mõtlemist ja erialaseid teadmisi, rehvivahetuses hinnatakse töö korrektsust, veermiku kontrollimisel töö tegemise ja vigade leidmise oskust.

Võistlejad peavad tundma sisepõlemismootori tööpõhimõtteid, oskama tehnilist mõõtmist ja kasutama autoajalugu. Peale selle tuleb koostada elektriskeem, mille puhul hinnatakse multimeetri ja Ohmi seaduse rakendamise oskust. Iga võistlustöö sooritamiseks antakse 30 minutit.

Võistlusest võtab osa 12 tiimi Järvamaa kutsehariduskeskusest, Kehtna kutsehariduskeskusest, Kuressaare ametikoolist, PKHKst, Rakvere ametikoolist, Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolist, Tallinna tööstushariduskeskusest, Tartu kutsehariduskeskusest, Valgamaa kutseõppekeskusest, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolist, Viljandi kutseõppekeskusest ja Väike-Maarja õppekeskusest.

Kõik huvilised on oodatud osavõtjatele kaasa elama. Võistlus toimub PKHK (Niidupargi 8/12) D-korpuses täna kell 11–17 ja homme kell 10–13.30. Parimaid autasustatakse homme kell 14.30. Lisainfot leiab SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles