Suurpere lapsed mängivad nüüd värvilises toas

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viielapselise pere korteris seisis tuba, kus remont oli rahaliste raskuste tõttu pooleli jäänud. Mari-Liis Lill intervjueeris lavastuse “Väljast väiksem kui seest” raames mitut vähekindlustatud pärnumaalast. Koostöös Pärnumaa kutsehariduskeskusega otsustati peret aidata ja tuba korda teha.
Viielapselise pere korteris seisis tuba, kus remont oli rahaliste raskuste tõttu pooleli jäänud. Mari-Liis Lill intervjueeris lavastuse “Väljast väiksem kui seest” raames mitut vähekindlustatud pärnumaalast. Koostöös Pärnumaa kutsehariduskeskusega otsustati peret aidata ja tuba korda teha. Foto: Mailiis Ollino

Üks sein helekollane, teine õrn sireli-lilla – just sellise ilme võttis viielapselise pere lastetuba pärast seda, kui Endla teater koostöös Pärnumaa kutsehariduskeskusega oli aidanud suurperel kasutuskõlbmatu toa ära remontida.

Lavastuse “Väljast väiksem kui seest” raames intervjueerisid lavastaja Mari-Liis Lill ja dramaturg Maria Lee Liivak Pärnumaa vähekindlustatud inimesi.

“Me teadsime, et need lood saavad olema keerulised ja raske on pärast intervjuud uks kinni lüüa ja lahkuda. Seetõttu otsustasime, et kui jõud vähegi üle käib, teeme teatri kõrvalt midagi reaalset ja praktilist,” rääkis Lill. Abivajajaid kohtasid naised palju, ent igaüht korraga aidata polnud võimalik. Muredki olid Lille jutu järgi väga erinevad: mõni tahtis osta maja teise ümbruskonda, kellelegi ei meeldinud praod seinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles