Juubelit tähistab kuusk

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko ja Virpi Koivistoineni eestvedamisel saab Pärnus kuusk mulda samal päeval, kui Soomes toimuvad suured istutustalgud.
Mikko ja Virpi Koivistoineni eestvedamisel saab Pärnus kuusk mulda samal päeval, kui Soomes toimuvad suured istutustalgud. Foto: Urmas Luik

Homme istutavad suvepealinnas resideerivad soomlased ja külaline põhjanaabrite suursaatkonnast oma kodumaa juubeliaasta tähistamiseks Pärnu Ülejõe põhikooli juurde kuusepuu.

Tegemist on Soome kampaaniaga, millega kutsutakse nii kodumaal kui välismaal elavaid soomlasi riigi juubeli tähistamiseks istutama 12. mail, soomluse päeval tuleviku kuuski. Tegemist on omalaadi traditsiooniga, sest 1967. aastal, kui möödus 50 aastat iseseisvumisest, isutasid soomlased oma kodude juurde umbkaudu 30 000 iseseisvuskuuske.

Soomluse päeval mulda pistetav kuusk on pärit Soomest ja juba Pärnu toodud. Piduliku ürituse patroon on Tallinna Soome suursaatkonna saadiku asetäitja Marko Laine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles