Eesti hobumajanduse liidu juht: Tori hobumajanduskeskusest saab kasu kogu sektor

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvatus.
Tori hobusekasvatus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

"Valitsuse otsus toetada Tori hobumajanduskeskuse rajamist paari miljoni euroga on positiivne uudis, millest saab kasu kogu hobumajanduse sektor ja Eesti maaelu," ütles Eesti hobumajanduse liidu (EHML) juhatuse liige Marti Hääl.

"Eesti hobumajanduse liit on Tori tulevikuaruteludes aktiivselt osalenud. Oleme veendunud, et sektori ekspordi edendamiseks ja seni turutõrkega teenuste osutamiseks on vaja arendada taristu, milleks ajalooline Tori hobusekasvandus ideaalselt sobib," teatas Hääl.

"Hobumajandussektoril on väga suur potentsiaal, mis on Eestis seni kasutamata. Loodame, et otsus annab tõuke kogu hobumajandussektori järgmisele arenguetapile," ütles Hääl.

Eestis on viimasel kümnendil hobuste arvukus kasvanud stabiilselt üle viie protsendi aastas, ulatudes juba üle 10 000 hobuseni. Hobumajandus on oluline primaarsektori majandusharu ja arvestatav tööandja maapiirkondades kõikjal Eestis. Eri riikides tehtud uuringud on näidanud, et 3–5 hobust annab tööd ühele inimesele.

Valitsuse 10. mai istungil otsustati eraldada omandireformi reservfondist 1 905 000 eurot Tori hobumajanduskeskuse taastamiseks ja väljaarendamiseks.

EHML loodi 2015. aasta alguses ja koondab enda alla Eesti hobuorganisatsioonid, et seista hobumajanduse huvide eest. EHMLi kuuluvad Eesti hobusekasvatajate selts, Eesti sporthobuste kasvatajate selts, Eesti ratsaspordi liit, Eesti traaviliit, Eesti hobuse kaitse ühing, Vana-Tori hobuse ühing ning Eesti tõugu hobuse kasvatajate ja aretajate selts.

EHMLi liikmeks on oodatud kõik tunnustatud aretusühingud, ohustatud tõugude säilitajad ja tõuraamatute pidajad Eestis, samuti ratsaturismi teenusepakkujate, hobuveterinaaride, rautusseppade, ratsasportlaste ja -treenerite ning ratsavõistluste korraldajate esindusorganisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles