Kosenkranius: Lennukiga võiks Pärnusse tulla kuni 30 000 inimest

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles tänast riigi otsust investeerida Pärnu lennujaama kohta, et kogu aasta töötav lennujaam tooks Pärnusse prognoosi järgi mitukümmend tuhat turisti.

"2012. aastani toimunud tellimuslendudega toodi suve jooksul siia umbes 3500 inimest. Kui lennujaam töötaks aasta ringi, hakkaksid näitajad kasvama ja prognooside kohaselt võiks lennukiga Pärnusse tulla juba 20 000 – 30 000 inimest," selgitas Kosenkranius. Tema sõnutsi on ettevõtja Peter Hunt on varem märkinud, et 8000 – 10 000 golfituristi suvepealinna tuua poleks lennuühenduse korral utoopia. 

"Pärnu linnas töötab turismi- ja teenindussektoris umbes 4500 inimest ja lennujaam mõjutaks otseselt neid ja nende palgataset," arutles linnapea. Tema kinnitusel näitavad uuringud, et lendama hakkaks eelkõige keskklassi inimene, kellel on veidi rohkem raha, mida siia jätta ja mis võimaldaks neis sektorites töötajaile senisest enam maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles