Jaanson ja Endrekson istuvad taas kahepaati

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson Pekingi olümpiamängudel.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson Pekingi olümpiamängudel. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Tuleval nädalavahetusel toimuvad Pärnus Eesti karikavõistlused ja omaaegse Pärnu spordijuhi Erich-Wilhelm Seileri mälestusregatt. Teiste seas lähevad kahepaadil laupäeval veele Pekingis hõbemedali võitnud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson.

Eelmisel kümnendil Eestile au ja kuulsust toonud tituleeritud Jaanson ja Endrekson otsustasid, et istuvad vanade aegade mälestuseks paarisaeru kahepaati ja lähevad laupäeval kell 15.45 koduklubi Pärnu sõudeklubi nimel vastastele lahingut lööma. Sõit tõotab põnevust, sest vanameistrite rivaalid on neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo ja hiljuti tippsporti naasnud Kaur Kuslap. Tippudega konkureerivad tugevad noorte paatkonnadki.

Rõõmustab uudis Andrei Jämsä võistluskarusellile naasmisest, sest vahepeal häda teinud selg jättis kogenud pärnaka taastusrežiimile. Jämsät ja ülejäänud ühepaadimehi näeb stardis kell 14.30. Võistlusveel kohtab tippspordist loobunud ja õpingutele keskendunud Kaisa Pajusalut, kes noore klubikaaslase Andra Laura Meeksaga stardib kell 14.45 paariskahesel.

Karikavõistlustel teeb kaasa üle 60 paatkonna. Paljudele noortele on see valikvõistlus, kus püüda pääset eaklassi Euroopa ja maailmameistrivõistlustele. Karikavõistlused on võistkondlik jõuproov, kus kohapunktide alusel selgitatakse välja parim sõudeklubi.

Võistlusi on mugav jälgida jõe vasakkaldal looklevalt Jaansoni kallasrajalt. Stardist saab hea ülevaate Pärnu Kalevi sõudekeskusest, finišitribüün paikneb Pärnu sõudeklubi territooriumil jõe paremkaldal.  

Pühapäeval kell 10 jätkatakse võistlemist kunagise Pärnu spordijuhi Seileri mälestuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles