Kilingi-Nõmme elanikud saavad kvaliteetse joogivee (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Algas Kilingi-Nõmme reoveepuhasti ümberehitamine, millega Kilingi-Nõmme linna elanikele tagatakse kvaliteedinõuetele vastav joogivesi, aga ka reovee nõuetekohane kogumine ja puhastamine.

Ligemale 246 Kilingi-Nõmme elanikule avaneb võimalus liituda ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga.

Tööd peaksid jõudma lõpule hiljemalt järgmise aasta septembriks.

Kuna Kilingi-Nõmme reoveepuhasti on väga kehvas seisus, on selle rekonstrueerimine olnud OÜ Saarde Kommunaali prioriteet. "Arvestades järjest karmistuvaid keskkonnanõudeid heitvee väljalaskudele oli reoveepuhasti rekonstrueerimine vältimatu investeering," kinnitas vallaettevõtte juhataja Morten Aasaroht.

Reoveepuhasti rekonstrueerimise hanke võitis Schöttli Keskkonnatehnika AS. Saarde Kommunaal sõlmis ehitajaga 859 950eurose (käibemaksuta) lepingu 27. aprillil.

Ühisveevärgi ja kanalisatsiooni torustike projekti hange kuulutatakse välja suvel.

Projektiga ehitatakse välja suur osa Kilingi-Nõmme reovee kogumise alast. Peale selle rajatakse 5,46 kilomeetrit veetorustikku, 4,55 kilomeetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku, 850 meetrit survekanalisatsioonitorustikku ja viis reoveepumplat.

Taastatakse 2,61 kilomeetrit veetorustikku ja 2,60 kilomeetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku.

Kilingi-Nõmme reoveepuhasti rekonstrueeritakse ühtekuuluvusfondi rahastatava projektiga. Projekti abikõlblikud kulud on kokku 3 305 905 eurot. Ühtekuuluvusfondi toetus moodustab sellest kuni 2 810 019 eurot. 

Saarde Kommunaal on Saarde valla vee-ettevõte, mis aastast 2016 kuulub Eesti vee-ettevõtete liitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles