Kuritegevus on Pärnumaal aastaga vähenenud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Pärnumaal registreeriti tänavu nelja kuuga 455 kuritegu. Seda on 34 võrra vähem kui mullu samal ajal.

Vargusi pandi Pärnumaal nelja kuu vältel toime 89. Mullu registreeriti sama aja jooksul 121 vargust. Seega on juhtumite arv aastaga vähenenud 26 protsendi võrra.

Kehalise väärkohtlemise juhtumite arv on Pärnumaal aastaga suurenenud. Nelja kuuga on registreeritud 57 juhtu. Mullu oli neid 51 ehk 12 protsenti vähem.

Eestis registreeriti mullu esimese nelja kuuga 9605 kuritegu, tänavu sama aja vältel 8894. Kuritegevus on aasta-aastalt vähenenud. Näiteks 2013. aastal registreeriti jaanuarist aprillini Eestis 12 460 kuritegu.

Enim on tänavu sisse kantud vargusi, kehalist väärkohtlemist ja mootorsõiduki joobeseisundis juhtimist. Olulisematest kuriteoliikidest langes võrreldes mullusega kehalise väärkohtlemise juhtumite arv 19 ja varguste oma 19 protsenti, joobes juhtimist on esinenud 11 protsenti vähem.

Mõrvu ja tapmiskatseid pandi nelja kuuga kirja üheksa. Seda on ühe võrra vähem kui mullu samal perioodil.

Aastatagusega võrreldes on kasvanud avaliku korra raskete rikkumiste arv. See on osaliselt seotud kehalise väärkohtlemise arvu langusega, kuna menetluspraktika muutuse tõttu registreeritakse näiteks avalikus kohas toimunud kaklused nüüd avaliku korra raske rikkumisena.

Maakondadest vähenes registreeritud kuritegude arv enim Valgamaal (45 protsenti), Saaremaal (31 protsenti) ja Läänemaal (29 protsenti). Kuritegusid on mullusega kõrvutades rohkem registreeritud Jõgevamaal (23 protsenti) ja Tartumaal (kümme protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles