Õed jäävad varju

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla õendusjuhi Margit Seppiku sõnutsi on õdede tähtsus viimasel ajal küll tõusnud, kuid tunnustus võiks olla suurem.
Pärnu haigla õendusjuhi Margit Seppiku sõnutsi on õdede tähtsus viimasel ajal küll tõusnud, kuid tunnustus võiks olla suurem. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla õendusjuhi Margit Seppiku sõnutsi on õdede töö ajaga palju muutunud. “See, et inimene peab kohe arsti juurde saama, on nõukogudeaegne mõttemall. Tänapäeval oskavad väljaõppe saanud õed patsienti paljudes küsimustes ise nõustada,” väitis ta.

30 aastat Pärnu haiglas õena, sellest 25 aastat õendusjuhina töötanud ja sel aastal Pärnu linna teenetemärgiga pärjatud Seppiku sõnutsi jäävad arstide varju ülejäänud tervishoiutöötajad, näiteks ämmaemandad, füsioterapeudid ja õedki, kes samuti suurt tunnustust väärivad.

“Õdede tähtsus on viimasel ajal küll tõusnud, kuid see tunnustus võiks olla veel suurem,” arvas Seppik. Ta leiab, et aastatega on meditsiiniõdede koormus suuresti kasvanud: “Näiteks paljud toimingud, mis olid varem arstide teha, on nüüd nihkunud õdede ülesanneteks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles