President kinkis oma võiduauto hobusekasvatajatele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aşgabatis on arvukalt purskkaevusid, mida ilmestavad Türkmenistani vapilooma hobuse kujud, nagu näha Eesti hobusekasvatajate seltsi saadiku Enn Ranna selja taga.
Aşgabatis on arvukalt purskkaevusid, mida ilmestavad Türkmenistani vapilooma hobuse kujud, nagu näha Eesti hobusekasvatajate seltsi saadiku Enn Ranna selja taga. Foto: Enn ja Riina Rand

Ta on elegantne, graatsiline, temperamentne, intelligentne, kiire, vastupidav ja teda kummardab Türkmenistan kui rahvuslikku uhkust, sest Ahhal-tekiini tõugu hobune on selle riigi vapiloom.

Türkmenistani Vabariigis on moodustatud hobuministeerium ja esiratsutaja on president Gurbanguly Berdimuhammedow, kes oma ratsutamisvõistluste esikohaauhinna – Toyota Land Cruiseri kinkis hobusekasvatajatele. Neid võistlusi jälgisid teiste seas Eesti hobusekasvatajate seltsi saadikud, Tõstamaa valla Maria talu peremees Enn Rand ja perenaine Riina Rand. Nende elamused sisuliselt kinnisest Kesk-Aasia riigist algavad kotkakujulisest Aşgabati lennujaamast ja lõpevad valgesse marmorisse ehitatud ööpäev läbi valge pealinnaga, vahepeale jäävad Ahhal-tekiini hobused.

Täielik kontroll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles