Libatöökuulutusi avaldanud naist karistati üldkasuliku tööga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus karistas ajalehes libatöökuulutusi avaldanud ja teadaolevalt vähemalt ühelt inimeselt selle skeemi abil raha välja petnud naist üldkasuliku tööga.

Lääne ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt avaldas Lea (54) 2009. aasta suvel ajalehes libatöökuulutusi ja üritas kuulutustele reageerinud inimestelt Soomes töökohta lubades raha välja petta, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Ühelt kuulutusele vastanud inimeselt, kellele Lea lubas tööd koristajana, õnnestus tal küsitud tagatisraha, 2500 krooni, saada.

Kohus mõistis naise kelmuses süüdi ja mõistis talle karistuseks üheaastase vangistuse, millest arvati maha eelvangistuses viibitud aeg. Järele jäänud 11 kuu ja 1 päeva pikkune vangistus asendati 662 tunni üldkasuliku tööga.

Üldkasuliku töö tegemise ajaks määrati Lea kriminaalhooldaja järelevalve alla.

 “Et mitte sattuda selliste petturite ohvriks, on soovitav alati kontrollida võimaliku tööandja tausta,” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristine Tamm. „Antud juhul ei nimetanud kelm isegi Soome tööandja nime. Selliste umbmääraste pakkumiste puhul ei tohiks kindlasti töökuulutuse vahendajale raha anda ja pettuse kahtluse korral tuleb kohe politsei poole pöörduda,“ lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles