Galerii: rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi võit läks Ameerikasse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kontserdimajas toimunud Klaudia Taevi nimelise kümnenda rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi võitis metsosopran  Abigail Levis USAst.

Konkursil osalenud 246 lauljast pääsesid eile õhtul Pärnu kontserdimaja lavale finaali Laura Teivāne Lätist (sopran), Taras Berezhanskyy Ukrainast (bass), Abigail Levis USAst (metsosopran), Modestas Sedlevičius Leedust (bariton), Margarita Levchuk Valgevenest (koloratuursopran) ja Eszter Zemlényi Ungarist (koloratuursopran).

Finalistid esitasid Erki Pehki dirigeerimisel ja Pärnu linnaorkestri saatel kaks ooperiaariat.

Rahvusvaheline žürii sopran Luana DeVoli juhtimisel otsustas anda esikoha Levisele, teise auhinna Berezhanskyyle ja kolmanda Zemlényile.

Parima “Ave Maria” esitajaks valiti Sedlevičius. Konkursi parima pianisti tiitliga pärjati Ērika Apeine. Publiku lemmiku tiitli pälvis ülekaalukalt Levchuk. 

Lüüriline metsosopran Abigail Levis on sündinud 24. märtsil 1987 USAs. Ta on õppinud laulmist Eastmani muusikakoolis, Bardi kolledžis, Utah' ooperis ja Los Angelese ooperis. Levis on edukalt osalenud mitmel konkursil Ameerika Ühendriikides ja Euroopas. 2016. aastast on ta Berliini Saksa ooperi ooperistuudio liige. 

Finaalis esitas Levis Urbaini aaria Giacomo Meyerbeeri ooperist „Hugenotid“ ja Sextuse aaria Wolfgang Amadeus Mozarti ooperist „Tituse halastus“.

Konkursi võitja saab PromFesti 2019. aasta ooperiproduktsioonis pearolli. 

Esimeses voorus, mis toimus 23 Euroopa riigis, osales 246 lauljat. Teisest voorust toimus konkurss juba Pärnus ja seal jätkas võistlemist 34 noort lauljat. Kolmandasse vooru pääses 24 ja neljandasse vooru 16 paremat, kelle seast žürii valis kuus finalisti.  

Finaalkontserdi audiosalvestust saab kuulata Klassikaraadio eetris 15. mail kell 19.05 ja videosalvestust saab näha 18. mail kell 22.35 ETVs.

Klaudia Taevi nimeline rahvusvahelise ooperilauljate konkurss on Pärnu rahvusvahelise ooperimuusika festivali PromFest põhiosa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles