Väsimatu: 51aastane Jüri Jaanson jõudis esikolmikusse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson 2008. aasta Pekingi olümpial.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson 2008. aasta Pekingi olümpial. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnus sõudmise karikavõistlustel pakkus enim kõneainet vanameister Jüri Jaansoni kaasalöömine. Kunagine tippsõudja ja praegune riigikogu liige Jaanson teenis koos Tõnu Endreksoniga paarisaerulisel kahesel kolmanda koha.

Üks neist harvadest ja mahedatest kevadilmadest tervitas sõudjaid Pärnu jõel, pakkudes mõõdukat tuult ja üle 15 soojakraadi. Hooaja esimesel suurel võistlusel võisteldi klubide karika nimel, ent põnev oli jälgida sedagi, kuidas läheb koondisse pürgijatel.

Omamoodi kõneainet pakkus üle aastate paarisaeru kahepaati istunud Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni etteaste. Kogenud Endrekson ja tippspordist aastaid tagasi taandunud 51aastane Jaanson ei pidanud tühjade pihkudega lahkuma, sest tulemusega 7.14,5 saavutasid nad kolmanda koha.

Sõidu võitsid ajaga 6.56,2 viimati Belgradi MK-etapil ühiselt neljapaadis sõudnud olümpiapronks Kaspar Taimsoo ja tippsporti naasnud Kaur Kuslap. Teiseks platseerusid 7.03,6ga Pärnu kalevlased Johann Poolak ja Marko Laius.

Meeste ühepaadil võitis veenva ülekaaluga sõudekoondisse pürgiv Geir Suursild (7.37,2). Järgnesid tallinlane Martin Kivilo 7.42,2ga ja SAK Tartu liige Mihkel Taros (7.54,6). Tüdrukute A-klassi paarisaeru kahepaadil võitsid Pärnu sõudeklubi sportlased Greta Jaanson ja Annabel Aron (8.19,1). Teine ja kolmas koht kuulusid sama klubi esindajatele: Celia Vaiksaare ja Maris Miti ajaks fikseeriti 9.00,1, Kelli Järvoja ja Merili Rohelpuu said kirja 9.05,2.

Meeste roolijata kahepaadil näitasid 7.24,5ga võimu kalevlased Joosep Laos ja Sten-Erik Anderson. Teiseks tulid Pärnu Rääma linnaosas asuva Pärnu sõudeklubi mehed Markus Ritson ja Daniel Liik ning kolmandaks SAK Tartu esindus Heigo Ilves - Reigo Pihlak (7.45,1). Naiste paarisaerulisel kahepaadil kuulus karikas Nora Küütsile ja Liisu Mitile (7.58). Järgnesid kunagine Euroopa meister Kaisa Pajusalu koos Andra Laura Meeksaga (8.19,4) ja tallinlannad Maarja-Liis Salumäe - Karmen Alnek (8.20,1).

Klubidest võitis ülekaalukalt 171 punktiga Pärnu sõudeklubi. Järgnesid Pärnu sõudekeskus Kalev 113 ja Viljandi sõudeklubi 111 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles