Galerii: avalikustati "Saja-aastase öö" paremad laulud ja tantsud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kontserdimajas kanti nädalavahetusel ette 2018. aasta suvel Vallikääru aasal etenduva "EV 100" vabaõhulavastuse "Saja-aastane öö" rahvamuusikatöötluse ja tantsukonkursile esitatud looming. Teatavaks tehti 13 pillilugu-laulu ja 11 tantsu, millel lavastus põhineb.

Esikoha ja 1000eurose preemia pälvis muusikapaladest Judith Partsi "Arg kosilane", teise preemia 700 eurot Cätlin Mägi "Sookraakadi" ja kolmanda koha 500eurose autasu sai Kihnu Poiste "Lõo lugu".

Publiku lemmikuks valiti Suits ja Kool "Anna polka".

Uutest tantsudest pälvis esimese preemia 1000 eurot Eneli Rüütli "Lõo labajalg", mida esitas rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit. Teise koha ja 700eurose autasu teenis Kati Grauberg-Longhursti tantsu "Tallatud", mida esitles rahvatantsurühm Torbikud. Kolmas preemia 500 eurot läks Clelia Madi loodud tantsule "Koidust ehani", mida tantsis rahvatantsurühm Tuuletallajad.

Publik valis oma lemmikuks Ingrid Jasmini tantsu "Rätsep ja kingsepp", mille kandis ette rahvatantsuansambli Kajakas C-segarühm. Mõlemale publiku lemmikule laekus vaatajate ostetud piletite tulust 180 eurot. Kaugeim autor ja esineja sõitis esitluskontserdile kohale Hispaaniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles