Isa tapmises süüdistatava üle peetakse kohut kinniste uste taga

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Teet Olvik kuulutas kinniseks täna Pärnu maakohtus üldmenetluses alanud istungi, kus oma isa tapmises süüdistatakse 28aastast Alvarit.
Kohtunik Teet Olvik kuulutas kinniseks täna Pärnu maakohtus üldmenetluses alanud istungi, kus oma isa tapmises süüdistatakse 28aastast Alvarit. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kohtunik Teet Olvik kuulutas kinniseks täna Pärnu maakohtus üldmenetluses alanud istungi, kus oma isa tapmises süüdistatakse 28aastast Alvarit.

Kinnist kohtupidamist taotles istungi alguses süüdistatavale riigi määratud kaitsja Rünno Roosmaa. "Praegusel juhul on tegu erandliku süüdistusega, kus poega süüdistatakse isa tapmises," põhjendas Roosmaa, tuues esile, et asjasse on segatud õed ja vennad.

Prokurör Gardi Anderson nõustus advokaadiga. "Asjaolusid arvestades on siinkohal raske kaitsjale vastu vaielda," lausus Anderson.

Prokurör Gardi Anderson ja kaitsja rünno Roosmaa enne istungit aru pidamas. / Mailiis Ollino/
Prokurör Gardi Anderson ja kaitsja rünno Roosmaa enne istungit aru pidamas. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tapetud Ahto naabrimees märkis, et kohtupingis istuv Alvar on sisimas heasüdamlik inimene. Olgugi et poeg oli aeg-ajalt eri vahejuhtumite tõttu isaga vägivaldne, usub naaber, et isegi kui Ahto suri poja käe läbi, polnud see ettekavatsetud.

Mullu 2. septembril pöördusid 58aastase Ahto lähedased abipalvega politsei poole, andes teada, et ei saa omaksega ühendust. Tuttavad puutusid kadunud mehega viimati kokku 28. augustil. Pärnumaal Tori alevikus elanud Ahto edasise liikumise kohta rohkem infot sel ajal polnud.

Teate peale alustas politsei lähikonnas inimeste küsitlemist ja aadresside kontrolli. Päev hiljem alustati maastikuotsinguga, kuid Ahtot ei leitud.

Nädal hiljem, 10. septembril tõmmati Tori jõest välja mehe surnukeha. Politsei tegi kindlaks, et tegemist oligi kadunud Ahtoga.

Advokaat Rünno Roosmaa taotles kohtult istungi kinniseks kuulutamist. / Mailiis Ollino/
Advokaat Rünno Roosmaa taotles kohtult istungi kinniseks kuulutamist. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Esiti ei tuvastatud, et veest leitud mehe surm on saabunud vägivaldselt. Küll kinnitas seda kohtuarstlik ekspertiis.

Neli päeva hiljem vahistati kahtlustatavana surnud mehe poeg Alvar, keda nüüd süüdistatakse isa mõrvas.

Süüdistuse järgi proovis poeg kuritegu varjata, visates surnukeha jõkke.

Peale tapmise süüdistab prokuratuur Alvarit vabaduse võtmises ja peksmises.

Lääne ringkonnaprokuratuur on süüdistuse esitanud selles, et 2016. aasta algul sulges Alvar oma isa teadmata ajaks sauna, mais ja aprillis lõi teda, tekitades kehavigastusi.

Süüdistuse järgi tappis Alvar isa mullu 28. augustil, samal päeval kui lähedased kadunukest viimati nägid, ja uputas surnukeha jõkke. Süüdistuses pole täpsustatud, kuidas Ahto tapeti.

Prokurör Gardi Anderson nõustus kaitsja Rünno Roosmaaga, et kuna istungitel puudutakse süüdistatava ja tema lähikondsete eraelu, on mõistlik kuulutada kohtupidamine kinniseks. / Mailiis Ollino/
Prokurör Gardi Anderson nõustus kaitsja Rünno Roosmaaga, et kuna istungitel puudutakse süüdistatava ja tema lähikondsete eraelu, on mõistlik kuulutada kohtupidamine kinniseks. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Süüdimõistmise korral karistab kohus tapmise eest kuue- kuni 15aastase vangistusega.

Pärast tänast jätkub kohtupidamine homme ning 18. ja 30. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles