Pärnu tahab Euroopa Liidu toel uusi teid ehitada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pärnu naisterand
pärnu naisterand Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus küsib volikogult luba, et kasutada kuni 155 074 eurot randa viivate teede ehitamiseks ning Kase tänava ja Ehitajate tee ühendamiseks.

Rannateede maksumuseks prognoositakse kuni 353 000 eurot, millest ligikaudu 300 000 loodetakse saada Euroopa Liidult. Teed võimaldaksid paremini muulile pääseda, võtta kasutusele muuli ja naisteranna vahelise ala, kus praegu käib vähe inimesi.

Kase tänava ja Ehitajate tee ühendamiseks rajatav 500 meetri pikkune tee maksaks kuni 680 000 eurot, millest ligemale 102 000 tasuks linn. Ülejäänu jaoks küsitakse ELi toetust ettevõtluskeskkonna taristu parandamiseks.

Kase tänava kandis tegutsevad 149 töötajaga Ecobirch, 15 töötajaga Grenor Trade ja kahe töötajaga Tehnoservice. Järgmise aasta jaanuaris alustab tööd Metsä Woodi 200 töötajaga tehas ja tänava ehitamine võib piirkonda veel paarsada töökohta luua.

Abilinnapea Rainer Aaviku hinnangul on üsna tõenäoline, et Pärnu saab mõlemaks ettevõtmiseks toetust. Toetusotsused tehakse aasta lõpus, teed võivad valmida järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles