Hooajale paneb punkti orelisümfoonia

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heigo Rosin.
Heigo Rosin. Foto: Pärnu kontserdimaja

Eesti Kontsert lõpetab oma kontserdihooaja Pärnu kontserdimajas laupäeval, 20. mail, mil kõlavad Ülo Kriguli teose "Symphonic Slices" esiettekanne, James MacMillani kontsert löökpillidele ja orkestrile "Veni, veni, Emmanuel" ja Camille Saint-Saёnsi "Orelisümfoonia".

Paul Mägi.
Paul Mägi. Foto: Pärnu kontserdimaja

Üles astuvad Vanemuise sümfooniaorkester Paul Mägi dirigeerimisel ja Heigo Rosin löökpillidel.

Kokku korraldas Eesti Kontsert Pärnu kontserdimajas möödunud hooajal ehk mullu septembrist tänavuse maini üle 30 kontserdi. Suurim publikumenu saatis taas Hennessy aastalõpukontserti ja kahele täissaalile andsid kontserdi Tanel Padar, The Sun ja Estonian Dream Big Band.

Populaarsemate hulka kuulusid samuti kaks rahvusvahelist koostööprojekti: "Black Cello Sabbath" ja "Porgy & Bess in Jazz" ja publikumenukite sekka mahuvad Pärnus alati lastekontserdid.

Möödunud hooajal esinesid lastele NUKU koor ja näitlejad ning toimus kontsert "Sipsik". Pärnu publiku  lemmikud olid ka rahvusooper Estonia külalisetendused, ooper "Rigoletto" ja rahvusballeti balletiõhtu.

Järgmist hooaega alustab Eesti Kontsert Pärnu kontserdimajas sügisel, kui 21. septembril annab kontserdi Eesti riiklik sümfooniaorkester Krisiina Poska juhatusel ja solistina astub üles Annely Peebo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles