Vabakoolis tähistati Euroopa kevadnädalat

, Pärnu vabakooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadnädal Pärnu vabakoolis.
Kevadnädal Pärnu vabakoolis. Foto: Aniita Uibu

Pärnu vabakoolis on kujunenud traditsioon tähistada Euroopa päeva kevadnädalaga, mille kavas kohtumised ja üritused. Tänavune kevadnädal korraldati Tammsaare kooliga.

Avaüritus oli 2. mail Tammsaare koolis toimunud viktoriin. Vabakooli 9. klassi noored olid külas Tammsaare kooli 8. klassi õpilastel.

Euroopa-teemalist viktoriinil osalesid kahe kooli segavõistkonnad, kelle koostöö sujus suurepäraselt. Pärast viktoriini võisteldi asfaldile joonistamises.

5. mail tutvusid vabakooli õpilased Pärnu linnavalitsuse töö ja linna arenguplaanidega. Tammsaaare kooli 5. klassi õpilased joonistasid samal päeval oma nägemust Euroopast. Parimaid töid sai vabakoolis näha.

9. mail tutvustas vabakooli õpilasesinduse president Jasmiin koolikaaslastele Euroopa Liitu. Koolis on välja pandud Euroopa Liidu teemaline infonäitus. Tegusad algklassiõpetajad korraldasid oma kasvandikele ristsõnade lahendamise võistluse ja asfaldijoonistusvõistluse.

Kevadpäev Pärnu vabakoolis.
Kevadpäev Pärnu vabakoolis. Foto: Aniita Uibu

12. mail võeti teemanädal kokku. Koolis pidas vabakooli ja Tammsaare kooli lastele loengu Karin Kondor-Tabun.

Tammsaare kooli õpetaja Jelena Berezina arvas, et õpilased mõistsid üksteist väga hästi. Kindlasti jätkub kahe kooli koostöö järgmiselgi aastal.

Vabakool tänab Euroopa Parlamendi infobürood, Pärnu maavalitsuse ametnikku Kersti Liivat ja Tammsaare kooli juhtkonda abistamise ja toetuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles