Siiri Erala: 14 tubli lapsevanemat

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Eilne lugu “Kogenud Pärnumaa lasteaednik nüpeldas lapsi järjepidevalt” sai lugejatelt palju tagasisidet. Muu hulgas õnnestus mul vestelda asjaosalisega, kes ei lubanud oma nime teemaga seostada. Sain teada, et lasteaia direktorile esitatud pöördumisega oli nõus rohkemgi lapsevanemaid, kuid vaid 14 julges panna allkirja. “Hirm oli ja oma laste kaitseks lõpetas osa neist protsessimise,” tutvustas asjaosaline olukorda.

Mina tahan siinkohal tunnustada neid 14 isa ja ema, kes oma laste pärast võitlesid, lõpuni läksid. Puudustele osutada on märksa ebamugavam kui lasteaia kollektiiviga jõululaata plaanida, kuid see kartus tuleb ületada. Oma last kaitsta on vanema ülesanne.

Ja veel: kui lapsevanemad olid hirmul, annab vaid ette kujutada tunnet, millega need lapsed viis päeva nädalas lasteaia uksest sisse astusid. Väidetavalt läks esimestest kahtlustest kasvataja kõrvaldamiseni aasta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles